• MGPNGP in Leeuwarder Courant ...
  • Horses2fly hoofdsponsor MGPNGP ...
  • Kim Jacobi & Horses2fly Apres Minuit winnen Grand-Prix debuut! ...
  • Junior Jinke Koopmans Nederlands Kampioen! ...

KFPS

KFPS sluit aan bij Mei Grand-Prix Nei Grand-Prix

KFPS is blij te kunnen melden dat er een Fries paard vanaf januari 2016 mag aansluiten bij het succesvolle project ‘Mei Grand-Prix nei Grand-Prix’ (MGPNGP).

Samen met het bestuur van MGPNGP en het KFPS is overeengekomen dat de succesvolle talentenopleiding wordt uitgebreid met een amazone/ruiter op een Fries paard.

‘Mei Grand Prix nei Grand Prix’, dat is de naam van het ambitieuze plan om talentvolle Friese ruiters en amazones met hun kwaliteitsvolle paarden naar het hoogste niveau te helpen. Onder leiding van topinstructeur Alex van Silfhout wordt er d.m.v. een eerste online selectie een keuze gemaakt om drie ruiters te laten instromen. Na drie maanden blijft er één dressuurruiter met een Fries paard over die zich voor drie jaar aan dit project verbindt.
De toevoeging van een deelnemer met een  Fries paard aan dit succesvolle project wordt mede mogelijk gemaakt door het KFPS en past zeer goed in het afgelopen jaar gepresenteerde beleidsplan. Fokkers hebben de sport nodig en andersom. Je kunt wel een goed paard hebben, maar zonder ruiter wordt het niks en omgekeerd maakt een goede ruiter zonder goed paard geen enkele kans.

KWPN en KNHS zijn reeds een jaar op weg en kijken met trots terug op dit tot nu toe succesvolle project.  De combinaties die de kans krijgen ondersteund te worden vanuit het project worden de komende drie jaar opgeleid tot Grand Prix-niveau. De Grand Prix-ruiter Alex van Silfhout heeft de instructie op zich genomen waarbij het ook belangrijk is dat er naast de technische aspecten ook de ruiters en amazones zelf mentaal sterker en lichamelijk fitter worden. Daarom is  sportpsychologe en olympisch turnster Berber van der Berg verantwoordelijk voor de coaching van deze talenten.

Doel is om over drie jaar het hoogst haalbare in de dressuursport te hebben bereikt ‘Nei Grand Prix’. Tevens is het bedoeld om deelnemende ruiters/amazones te stimuleren om andere combinaties op te leiden richting dezelfde top. Hiervoor worden weer speciale trainingsdagen georganiseerd waar getalenteerde ruiters en amazones uit Friesland instructie krijgen van de ruiters en amazones die deelnemen aan ons project. Dit project biedt ruiters/amazones zich niet alleen te ontwikkelen tot Grand Prix-ruiter, maar ook tot topinstructeur.

Heb je interesse aan deelname aan dit project en voldoe je aan de voorwaarden? Maak dan een filmpje van max. 4 minuten en vul dit formulier in.
MGPNGP is op zoek naar:

    • KFPS geregistreerd paard op lichte tour niveau
    • Aanleg heeft voor GP niveau, basis kan laten zien van piaffe en passage
    • Akkoord gaat met de voorwaarden MGPNGP

Het project is mogelijk gemaakt door de sponsoren Horses2Fly (hoofdsponsor), Hypo Fryslân (kleding), Dierenkliniek Wolvega (medische begeleiding), Hippostar (voer), Hippiek ( sportmassage), Eco-training Heerenveen, De Dekenwasserij, Bovenlandspaard, Evenemententrailers, Dutch Generation Horses, Diana Design Studio en KFPS, KWPN- en KNHS- regio Fryslân

Royal_Friesian_logo_blue