Mei Grand Prix nei Grand Prix breidt alweer uit, nu met het Talenten Springteam Fryslân (TSF)

Na ander halfjaar van Mei Grand Prix nei Grand Prix en een halfjaar Mei Grand Prix nei Grand Prix Junior gaan de KNHS Friesland en het KWPN Regio Fryslân in mei van start met het Talenten Springteam Fryslân(TSF).

Een paar maanden geleden zijn op initiatief van het KFPS eveneens twee combinaties met Friese paarden aan het project toegevoegd.

De zeven amazones van Mei Grand Prix nei Grand Prix maken onder leiding van onze instructeur: Alex van Silfhout goede vorderingen. In de loop van 2016 verwachten wij , ruim halverwege het project, dat drie combinaties Grand Prix starten. De doelstelling van het project om amazones met een KWPN paard binnen 4 jaar op te leiden van de klasse Z tot en met Grand Prix, ligt dus op koers. Het instructieaanbod en het verzorgen van clinics is verdrievoudigd. Onze amazones komen tijd te kort en de fokkers weten onze amazones ook al te vinden. Het project telt inmiddels 17 deelnemers.

De inzet en het enthousiasme van alle betrokkenen is groot. De bijdragen van onze partners: o.a. Horses2fly, Hypo Fryslân , Hippostar, Eco-coaching en Dierenkliniek Wolvega zijn voor ons project onmisbaar. Zij waren direct bereid om (financiële) toezeggingen te doen voor het nieuwe springproject. Hulde voor deze sponsoren, maar ook niet te vergeten de nieuwe hoofdsponsor voor het springtalentenproject.

De promotor van springpaarden in Fryslan is natuurlijk Wiepke van de Lageweg van de VDL-stud in Beers. Hij hoefde niet lang na te denken over de vraag of hij het springproject financieel wilde ondersteunen en VDL-stud tekent dan ook voor het hoofdsponsorschap van het Talenten Springteam Fryslân(TSF). Het springproject sluit naadloos aan bij het motto van Wiepke: ‘Kwaliteit wint de strijd’. Of het nu fokken van springpaarden betreft of de sport op het hoogste niveau. Jur Vrieling met de VDL hengsten Bubalu, Zirocco Blue en Glasgow van ’t Merelsnest bewijzen dit keer op keer.

In de persoon van Hester Klompmaker uit Buitenpost hebben wij een top instructrice kunnen vinden. Zij heeft jarenlange ervaring als springamazone en heeft reeds vele talenten opgeleid. Zij is een van de weinigen, die staat ingeschreven als coach met opleidingsnivo 5 en is jarenlang als instructeur verbonden aan de Orun opleidingen van de KNHS als allround instructeur . Daarbij is zij ook nog lid van het trainersplatform van Rabobank talentenplan als

selecteur en trainer. Eveneens is zij hengsten jurylid bij het KWPN en brengt op deze wijze een van de doelstellingen van ons project: sport en fokkerij dichter bij elkaar.

In het TSF kunnen ruiters/amazones in de leeftijd van ca. 16 tot 26 jaar met hun (bij voorkeur) KWPN paard deelnemen. Voorwaarde is dat de ruiters/amazones in het verleden met een pony minimaal M+10 winstpunten hebben behaald. Op deze wijze willen wij jonge talenten uitdagen de overgang van pony naar paard te vergemakkelijken en hun sportieve groei intensiveren.

Inschrijving via de site van de KNHS of KWPN regio Fryslân is mogelijk tot 26 april. Eind april worden er maximaal 9 jongeren door Hester Klompmaker geselecteerd, waarna na enkele maanden de beste 6 definitief geselecteerd zullen worden. De instructies vinden maandelijks op woensdagavond tussen 17.00 en 20.00 uur plaats in de manege van Hester Klompmaker in Buitenpost.

Voorwaarden

Inschrijfformulier