KFPS

KFPS ook verder met Mei Grand-Prix Nei Grand-Prix 2.0

KFPS is blij te kunnen melden dat ook de friezen met twee paarden aansluiten bij het succesvolle project ‘Mei Grand-Prix nei Grand-Prix’ (MGPNGP).

‘Mei Grand Prix nei Grand Prix’, dat is de naam van het ambitieuze plan om talentvolle Friese ruiters en amazones met hun kwaliteitsvolle paarden naar het hoogste niveau te helpen. Onder leiding van topinstructeur Rien van der Schaft zijn er na een selectie twee combinaties gekozen om deel te nemen aan dit traject. Nieuw in 2.0 is dat er ook 4 junioren met een fries paard zullen worden geselecteerd. Deze junioren zullen worden begeleid door de senioren.
De toevoeging van deelnemers met een Fries paard aan dit succesvolle project wordt mede mogelijk gemaakt door het KFPS en past zeer goed in het beleidsplan van het KFPS.

Fokkers hebben de sport nodig en andersom. Je kunt wel een goed paard hebben, maar zonder ruiter wordt het niks en omgekeerd maakt een goede ruiter zonder goed paard geen enkele kans.

KFPS kijkt met trots terug op dit succesvolle project.

Doel is dat deze combinaties gedurende het traject het hoogst haalbare niveau in de dressuursport bereikt hebben ‘Nei Grand Prix’. Tevens is het bedoeld om deelnemende ruiters/amazones te stimuleren om andere combinaties op te leiden richting dezelfde top. Hiervoor worden weer speciale trainingsdagen georganiseerd waar getalenteerde ruiters en amazones uit Friesland instructie krijgen van de ruiters en amazones die deelnemen aan ons project. Dit project biedt ruiters/amazones zich niet alleen te ontwikkelen tot Grand Prix-ruiter, maar ook tot topinstructeur.

 

Royal_Friesian_logo_blue