Amber Hoogeveen (Junior)

Ik ben Amber Hoogeveen, 18 jaar oud en woon in Harlingen. Ik studeer aan het Van Hall Larenstein in Leeuwaren de opleiding HBO Biotechnologie met als specialisatie forensisch onderzoek. Naast mijn studie ben ik werkzaam bij de Action in Harlingen als winkelmedewerker.

Super blij en dankbaar dat ik met mijn friese merrie ‘Nina fan up to date’ geselecteerd ben voor Mei grand prix nei grand prix 2.0 junioren. Nina is een 6-jarige Kroonmerrie van Anders 451 x Beart 411. Nadat ik haar een jaar getraind heb voor de fokkers, hebben mijn ouders haar gekocht toen ze 5 jaar oud was. Ik heb Nina zelf opgeleid vanaf haar 4e jaar en momenteel breng ik haar uit in de klasse M2.

Samen hebben Nina en ik al meerdere mooie wedstrijden gereden en prijzen behaald. In 2017 zijn we in het L1 Reservekampioen geworden op het NK van de KFPS indoorcompetitie. Naast verschillende kampioenschappen is het rijden van het Europees kampioenschap jonge Friese dressuurpaarden in 2017 toch wel één van de hoogtepunten geweest! Hier mogen wij in oktober 2018 opnieuw aan meedoen.

Mijn doel is om Nina zo hoog mogelijk in de dressuur op te leiden en daarbij natuurlijk het sportpredicaat te behalen met behulp van Mei grand prix Nei grand prix!