Maud Gerding (Junior)

Hoi! Ik ben Maud Gerding en ik zit sinds kort samen met de 6-jarige hengst Theun (Jisse x Heinse) in het programma Mei Grand Prix Nei Grand Prix bij de junioren. 

Ik heb tot 2017 altijd endurance gereden, waar ik op internationaal niveau mee reed bij de jeugd. Vanwege het afstuderen, het moeilijk kunnen combineren met het trainen in het buitenland en de mogelijkheden met een paard om bij de senioren mee te kunnen rijden, is de endurancesport op een laag pitje komen te staan. Toch is het bij mij altijd blijven kriebelen om iets met paarden te doen en ik wist dan ook dat er zich een moment voor zou doen dat dit wel weer mogelijk was.

Begin dit jaar ben ik bij mijn moeder Mechteld Jonker weer begonnen met rijden en binnen korte tijd hielp ik met de training van alle paarden op stal. De klik met Theun was er vanaf het begin en binnen enkele weken had ik enorm veel van hem geleerd en andersom. Aangezien ik altijd endurance heb gereden, was dit voor mij een hele omschakeling. Letterlijk alles moest ik andersom leren, hoe ik bij de endurance altijd heel kort zat, moest ik hier juist lang leren zitten en hoe ik bij de endurance altijd een beetje voorover in de verlichte zit wou zitten, moest ik nu juist leren om achterover te zitten.

Dit vind ik een mega leuk proces, ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en ik merk de progressie bij mijzelf, maar ook bij Theun waar ik enorm van geniet. Begin juni zijn we onze eerste wedstrijd gestart en ondertussen zijn we aan het trainen om voor het eerst M1 te gaan starten!

We hebben een paar lessen gevolgd bij Kim Jacobi die ons op weg geholpen heeft samen met mijn moeder, en ik heb het idee dat elke keer dat we trainen en op wedstrijd gaan we weer zo veel leren en meer onder de knie krijgen! We hebben nog een hoop te leren, en dat vind ik nou juist ook zo leuk. De basis van de dressuur heb ik altijd toegepast binnen de endurance, maar verder is er veel nieuw voor mij. Ik heb dan ook heel veel zin in dit traject en om de komende periode aan de slag te gaan met Harmina Holwerda, om met de juiste begeleiding aan de weg naar de Grand Prix te kunnen bouwen!