Annette de Boer

Mijn naam is Annette de Boer-Idema en ik ben heel blij dat ik met de door ons zelf gefokte Elichette dBI (Lord Leatherdale X Jazz) heb geselecteerd voor MGNGP.  Elichette is een mooie zwarte Elite sport dressuur merrie met een geweldig karakter. Wij rijden nu nog Z2 en worden begeleid door Sjak Laarakkers en Vai Bruntink.

Samen met mijn man, 2 zonen en dochter woon ik op de Wilma hoeve in Buitenpost waar we dBI-Stables runnen. Wij beschikken over een binnen- en buitenmanege en beschikken over 20 boxen. Ik train paarden van onszelf en van anderen en verzorgen weidegang en pensionstalling. Wij fokken met 2 door mij in de Z2 gereden merries (beide Elite en sport dressuur) jaarlijks 2 veulentjes. Onze filosofie is om alleen met paarden te fokken die gezond zijn (PROK en D-OC) en zelf in de sport minimaal Z2 niveau hebben bereikt. Van Elichette hopen we ook in de toekomst enkele veulens te fokken.

Ik rijd al zo lang ik mij kan herinneren en heb met meerdere pony’s Z gesprongen en op Z-dressuur niveau gereden. Mijn carrière is gestart met een stage bij Anky van Grunsven en ik werkte daar samen met Hans Peter Minderhoud. Ik heb veel geleerd van Lammert Haanstra in de tijd dat ik op het Fries paardencentrum onder zijn leiding in de merrietesten reed. Ik ben allround instructeur en verzorg dressuurlessen. Ik heb enkele paarden tot op ZZ niveau gesprongen en ondertussen al ruim 20 paarden naar de Z-dressuur gereden, waaronder een drietal Friese dekhengsten.

Ik ben 4 maal fries kampioen in de Z2 dressuur geweest en heb op verschillende niveaus meerdere malen aan de KNHS kampioenschappen springen en dressuur mogen meedoen met ook enkele top 3 klasseringen. Mijn hoogste niveau in de nationale dressuur heb ik bereikt met de door mijn ouders gefokte hengst Frappant (v. Sovereign Bill xx), waarmee ik naar de Prix St George en Intermediair I ben gereden. Mijn ambitie is om Elichette dit te verbeteren en de stap naar de Grand Prix te mogen maken met de hulp van Mei Grand Prix Nei Grand Prix.