Jose Smidts

Ik ben José Smidts, 34 jaar en ik woon samen met mijn vriend in Garyp. In juli 2019 ben ik met de door ons zelf gefokte 6- jarige Ike-S.K. (v.Dreamboy x Painted Black) door Rien van der Schaft geselecteerd voor het MGNGP project.

Sinds mijn kinderjaren staat mijn leven voor een groot deel in het teken van omgang met en trainen van paarden. In mijn ponytijd heb ik hoofdzakelijk gesprongen tot en met het Z. In mijn jeugdjaren zijn mijn ouders, (toen vanuit een onwetende vorm van optimisme) gaan fokken met een 18 jarige KWPN merrie die naar verluid niet meer drachtig kon worden. Niets bleek minder waar. Zesentwintigjaar later hebben we een mooie sport-en predicaten lijn opgebouwd met zowel enkele spring maar hoofdzakelijk dressuurpaarden. Dit alles uiteraard niet zonder (soms letterlijk) vallen en opstaan.
Van de eigen gefokte paarden heb ik meerdere paarden opgeleid en uitgebracht t/m het ZZ-zwaar dressuur.

Naast het trainen en uitbrengen van paarden vind ik het erg leuk om de kennis te delen door het geven van privé en verenigingslessen aan dressuurruiters. In 2015 heb ik bij het KNHS de ORUN wedstrijdsport dressuur opleiding gevolgd en ben ik tevens KNHS jurylid t/m de klasse M.
Alle paardenactiviteiten combineer ik met een baan in de jeugdzorg.

Met deelname aan het project hoop ik mijzelf samen met Ike verder positief te kunnen ontwikkelen naar hoger niveau in de dressuursport.