Trainer

Alex van Sifhout

Alex van Silfhout begon, na afronding van de hippische opleiding in Deurne, zijn hippische carrière bij hengstenhouderij en manege De Nieuwe Heuvel in Lunteren. Daar gaf hij les en bracht hij meerdere paarden uit op wedstrijden, in zowel de dressuur als in het springen. Uiteindelijk koos Alex voor de dressuur en in 1996 brak hij door met Saint Ursus d’Olympe, waarmee hij ook voor het eerst het A-kader bereikte. Saint werd Best Stallion tijdens het CDI voor hengsten in Zwolle in 1998.

Alex bereikte tijdens diverse grote internationale wedstrijden met de Saint de top drie. In augustus 1998 werd de Saint verkocht naar Brazilië. Naast de Saint reed Alex diverse paarden naar de Grand Prix, zoals Master, Lasalle, Dalwinnie’s Forum. Momenteel brengt hij Luxform’s Nimbly uit in de Grand Prix. Lasalle won diverse internationale proeven in het Oostblok in 1999. Tijdens het NK van dat jaar werd een toptwaalf klassering behaald en in de kür op muziek werd de combinatie zelfs negende. Met Dalwinnie’s Forum werd Alex in 2004 eerste in de kleine finale van het CDI voor hengsten in Zwolle. Luxform’s Nimbly kende diverse successen in de Lichte Tour. Zo behaalde Alex in de winter van 2002-2003 een derde plaats op het Indoorkampioenschap en tijdens de zomerkampioenschappen van 2003 in Nijmegen werd een vijfde plaats behaald.

Sinds maart 2004 vormt Alex met nimbly een succesvolle Grand Prix combinatie. Hij werd opgenomen in het A-kader en presteerde sterk tijdens de kwalificaties voor de Olympische Spelen in Athene. Op het NK 2005 bereikte Alex met Luxform’s Nimbly in de Zware Tour (indoor) een tweede plaats.In 2007 werden Alex en Nimbly 3e tijdens het Nederlands Kampioenschap in de Eindhoven. In het zelfde jaar waren Alex en Nimbly zeer succesvol in Hickstead zij wonnen hier alle 3 de proeven.

De laatste jaren is Alex vooral erg druk met het trainen van Diederik / Jarissa en zijn vele leerlingen. Bij gelegenheid rijdt Alex nog steeds de ring in op dit moment rijdt hij Locke in de Lichte Tour

www.stalvansilfhout.nl

alexg