Amber Hoogeveen (KFPS)

Ik ben Amber Hoogeveen, 20 jaar oud en woon in Harlingen. Ik studeer aan het Van Hall Larenstein in Leeuwarden de opleiding Biotechnologie en ben bezig aan mijn laatste jaar van deze HBO-opleiding. Naast mijn studie ben ik werkzaam bij Action Harlingen als winkelmedewerker.

Super blij en dankbaar dat ik na twee jaar nog steeds deelnemer mag zijn van Mei Grand Prix Nei Grand Prix 2.0 junioren met mijn Friese merrie MGPNGP Nina fan Up to Date. Nina is 8-jarige Kroon-Sport merrie van Anders 451 x Beart 411. Sinds Nina’s vierde jaar ben ik al een combinatie met haar en toen ze 5 jaar oud was hebben mijn ouders haar gekocht van de fokkers. Ik heb Nina zelf opgeleid tot aan de klasse Z2 waarin we momenteel uitkomen.

Samen hebben Nina en ik al meerdere mooie wedstrijden gereden en prijzen behaald. In 2017 werden we in het L1 Reservekampioen op het NK van de KFPS indoorcompetitie. Naast het mogen uitkomen op nog een aantal verschillende kampioenschappen waren het tweemaal meerijden op het Europees Kampioenschap voor jonge Friese dressuurpaarden 2017 en 2018 zeker hoogtepunten!

Met behulp van Mei Grand Prix Nei Grand Prix heb ik al meerdere doelen kunnen behalen. Het behalen van het sport-predicaat in 2019 is hier één van. Ik hoop een nog hoger niveau in de dressuursport te kunnen gaan bereiken met behulp van Mei Grand Prix Nei Grand Prix.