Dierfysio Monique Hoiting

Mijn naam is Monique Hoiting. Dierenfysiotherapeut voor paard en hond. En zadelpasser in opleiding.

Ik heb altijd affiniteit met dieren gehad. Met name paarden. En daarom leek het mij leuk hierin iets te kunnen betekenen. Met name als deze klachten hebben. Ook vind ik de anatomie zeer interessant van zowel mens als dier. Daarom ook de keuze om iets in deze richting te gaan doen.

Daarom heb ik eerst de humane opleiding voor Fysiotherapie gedaan. Met als hoofddoel: Dierfysiotherapie als vervolgopleiding te kunnen doen.

Het is namelijk verplicht eerst de humane opleiding af te ronden, voordat je überhaupt aan de opleiding Dierfysiotherapie mag deelnemen.

Op dit moment ben ik werkzaam als eenmanspraktijk bij Dierfysiotherapie Monique Hoiting. En behandel ik paarden en honden op fysiotherapeutische wijze.

Mijn vooropleidingen zijn:

  • MBO niveau 3 opleiding Paardenhouderij: 2004-2007
  • MBO niveau 4 opleiding Paraveterinair (dierenartsassistente): 2007-2009
  • 4 jarige (fulltime) opleiding HBO Fysiotherapie Humaan: 2009-2013
  • 2 jarige (parttime) opleiding Dierfysiotherapie: 2014-2016
  • Zadelpasser (in opleiding)

Overige cursussen:

  • Dry Needling
  • Medical taping

Mijn behandeling van uw dier bestaat uit een volledig onderzoek van het gehele dier. Namelijk de gehele wervelkolom en alle benen. Om pijnlijkheden en beperkingen op de gewrichten en spieren te lokaliseren.

Vervolgens behandel ik het dier fysiotherapeutisch middels mobilisatietechnieken. Om blokkades in de wervelkolom op te heffen.

En middels dry needling en/of medical taping. Om triggerpoints en spierspanningen te verlagen. Voor een maximale ontspanning en verbeterde functie van de spieren.

Een consult duurt ongeveer 1 a 1,5 uur.

Kijk voor meer informatie over mijn werkwijze op: www.dierfysio-hoiting.nl

Contact:

info@dierfysio-hoiting.nl

0640647016