Dominique Veenstra

Mijn naam is Dominique Veenstra, en ben 25 jaar.
Ik heb van mijn hobby mijn werk mogen maken, en ben dus fulltime in de paarden bezig.
Ik werk bij dressuurstal Laura Zwart en Stal Laarakkers, train daarnaast een aantal paarden van anderen, en van onszelf. En geef les (opleiding Wedstrijdsport Dressuur Orun 4).
Priveles, groepsles, waaronder ook de lessen van het Jeugd Stimuleringsplan Friesland.
Erg leuk vind ik de afwisseling in het rijden, dit gaat van jonge paarden (zadelmak maken, ibop rijden), tot Grand Prix rijden.

Zelf hebben we op het moment 10 paarden, waarvan 4 sportpaarden, 3 fokmerries, 1 enter en 2 veulens.
(Voor 2021 verwachten we 3 veulentjes).

Het ultieme doel is om nog eens met een zelfgefokt paard Grand Prix te mogen rijden.

Voor het project ben ik geselecteerd met De Mersken AHB Pearl. Zij is een 11 jarige merrie, van Painted Black uit een Del Piero moeder. Op 4 jarige leeftijd is ze bij ons gekomen. Op dit moment komen wij uit in de Grand Prix U25, en gaan we de overstap maken naar de Grand Prix.
Naast Pearl, rijd ik ook Zandokan smh (fam. Hamminga op stal bij Laura Zwart) in deze klasse. En heb ik ook nog AHB Gio Black (Andretti) in de Lichte Tour, Ellini (Westpoint) in het Zz-Licht en zelfgefokte AHB Kentucky (Lord Leatherdale) in het M1.

Ik hoop dat we tijdens het project veel mogen leren van de lessen van Rien vd Schaft en dat we daarmee fijn kunnen gaan rijden in de Grand Prix!

Het is super dat alle sponsoren Mei Grand Prix Nei Grand Prix 2.0 mogelijk maken en ik ben blij dat we weer deel mogen nemen hieraan!

(In de eerste versie van het project, heb ik ook deel mogen nemen, toen nog bij de junioren met onze, nu fokmerrie, Cietharinn (Keur Sport(Zz-zwaar) van Johnson).