Famke Jongsma

Mijn naam is Famke Jongsma, ik ben 18 jaar oud en woon in Surhuizum. Na mijn tussenjaar studeer ik sinds 2020 Hippische Bedrijfskunde aan de Aeres Hogeschool in Dronten. De paardensport is mijn grootste passie en mijn doel is om een betere ruiter te worden, daarbij het beste uit mijzelf en mijn paarden te halen. Ik heb begin dit jaar de opleiding tot Aspirant Instructeur Allround bij de KNHS behaald en ben nu naast mijn studie begonnen met de opleiding tot paarden(sport)masseur bij het NHI.

Met De Mersken Harper Lee DVB ben ik geselecteerd. We hebben haar 3,5 jaar geleden gekocht bij Dressuurstal van Baalen, waar ik na mijn pony tijd ben gaan trainen. Ik start nu Z2 met haar en dat gaat goed. Ik wil haar graag verder opleiden en mijn doel is om uiteindelijk Grand Prix te starten. Vanwege mijn leeftijd is het fijn dat ik nog Young Riders en uiteindelijk Grand Prix U25 zou kunnen starten om richting dat doel te werken.

Ik ben erg blij en dankbaar dat ik ben geselecteerd voor dit prachtige project en heb veel zin in deze mooie samenwerking.