Marsja Dijkman (Senior)

Ik ben Marsja de Vries – Dijkman en ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in Witmarsum. Ik run mijn eigen bedrijf onder de naam ‘MD Instructie & Training’ vanuit , Stoeterij Beijemastate’ in Arum. Deze stal is in eigendom van Petra Hofma en Johan Kramer van hun rij ik ook een aantal paarden en hebben wij een aantal paarden in gezamenlijke eigendom.

Naast het rijden van de paarden die bij mij op stal staan ben ik ook vaste amazone van ‘Stal Chardon’, hier ben ik 5 middagen in de week te vinden waar ik de dekhengsten en wedstrijdpaarden voor mijn rekening neem.

Mijn meisjesdroom is vorig jaar in vervulling gegaan en dat was dat ik ooit Grand Prix wilde rijden. Mede door het vorige project van MGPNGP heb ik dit doel weten te behalen met de Friese dekhengst Haitse 425. En omdat ik iemand ben die van uitdagingen houd en weet dat ik nooit ben uitgeleerd heb ik mijzelf weer opgegeven voor de selectie van MGPNGP 2.0, dit keer ben ik uitgekozen met Geke fan ‘e Beijemastate een 8 jarige merrie van Beart die ik sinds haar 3e jaar al onder het zadel heb.

Geke fan ‘e Beijemastate heeft meerdere titels op haar naam staan waaronder ‘Kampioen’ van de Euro Friesian Cup, Kampioen van de 4 jarigen van Jonge Friese Paarden Met Dressuuraanleg. Ik denk dat ik in Geke een goeie opvolger heb, het is een werkwillige merrie met veel talent voor het hogere werk. Ik hoop met behulp van Rien van der Schaft en alle sponsoren dat wij samen het allerhoogste niveau behalen en daarin nieuwe persoonlijke doelen kunnen stellen.