Maud Gerding (Junior)

Hoi! Ik ben Maud Gerding en ik zit sinds vorige jaar samen met de 7-jarige hengst Theun (Jisse x Heinse) in het programma Mei Grand Prix Nei Grand Prix bij de junioren. 

Ik heb tot 2017 altijd endurance gereden, waar ik op internationaal niveau mee reed bij de jeugd. Vanwege het afstuderen, het moeilijk kunnen combineren met het trainen in het buitenland en de mogelijkheden met een paard om bij de senioren mee te kunnen rijden, is de endurancesport op een laag pitje komen te staan. Toch is het bij mij altijd blijven kriebelen om iets met paarden te doen en ik wist dan ook dat er zich een moment voor zou doen dat dit wel weer mogelijk was.

Ik heb het rijden weer opgepakt, samen met mijn moeder Mechteld Jonker. De klik met Theun was er vanaf het begin en binnen enkele weken had ik enorm veel van hem geleerd en andersom. Aangezien ik altijd endurance heb gereden, was dit voor mij een hele omschakeling. Letterlijk alles moest ik andersom leren, hoe ik bij de endurance altijd heel kort zat, moest ik hier juist lang leren zitten en hoe ik bij de endurance altijd een beetje voorover in de verlichte zit wou zitten, moest ik nu juist leren om achterover te zitten.

Dit vind ik een mega leuk proces, ik hou ervan om nieuwe dingen te leren en ik merk de progressie bij mijzelf, maar ook bij Theun waar ik enorm van geniet. Ondertussen mogen we Z1 starten waar ik enorm trots op ben dat wij dit in zo’n korte tijd voor elkaar hebben gekregen.

Het afgelopen jaar hebben de lessen bij MGPNGP mij enorm geholpen en daarnaast les ik ook privĂ© bij Harmina Holwerda wat enorm waardevol is. Elke keer dat we naar een training gaan of op wedstrijd zijn leren we weer zo veel meer en krijgen we weer nieuwe dingen onder de knie! We hebben nog een hoop te leren, en dat vind ik nou juist ook zo leuk. De basis van de dressuur heb ik altijd toegepast binnen de endurance, maar verder is er veel nieuw voor mij. 

Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik in dit project zit en de begeleiding krijg om ons verder te kunnen ontwikkelen naar de Grand Prix en ook alle sponsoren zou ik willen bedanken die dit mogelijk maken.