Milou Faber

Ik ben Milou Faber, 32 jaar oud en woon samen met mijn vriend in Hoornsterzwaag. In het dagelijks leven werk ik 24 uur per week als Content Marketeer bij De Paardendrogist. Daarnaast train ik diverse paarden en ben ik aan het lesgeven. Met mijn eigen paard De Mersken Galaxy ben ik in 2019 geselecteerd voor het project Mei Grand Prix Nei Grand Prix.

Toen Galaxy 5 jaar oud was kocht ik hem samen met mijn ouders met als doel verder te komen in de dressuursport. Meestal werden mijn paarden verkocht als ze Z2 of ZZ-licht liepen, maar Galaxy hebben we gekocht om langer te houden met het doel om Grand Prix te worden. Ik ben dus super blij dat we mee mogen doen aan dit fantastische project. Met de begeleiding van Rien van der Schaft en de mogelijkheden die er zijn dankzij alle sponsoren komen we weer een stukje dichter bij onze droom.

Galaxy is nu 10 jaar oud (in 2011 geboren) en stamt af van de prestigieuze hengst Jazz en zijn moeder is de zeer goed fokkende Idamorka (v. Zuidhorn). Toen we Galaxy als vijfjarige kochten was hij zo goed als zadelmak, maar was blijven zitten op hem vaak nog een uitdaging. De afgelopen jaren heb ik daarom veel tijd besteed aan onze band, het wederzijds vertrouwen en de ontspanning. Iets waar het in zijn basisopleiding voordat hij bij ons kwam helaas mis is gegaan. Inmiddels gaat zijn sensibele karakter steeds meer in ons voordeel werken en is dat ook terug te zien in de resultaten. We starten nu ZZ-zwaar en de planning is om in oktober de overstap te maken naar de Prix. St. George.

Tot mijn 22e was ik vooral actief in de springsport, maar reed ik met mijn springpaarden ook dressuur. Ik heb toen de keuze gemaakt om mij meer op de dressuursport te richten, omdat beide disciplines naast werken te veel werd. Sinds die tijd heb ik meerdere KWPN’ers en Friezen tot en met het ZZ-zwaar gereden. Vanaf 2015 ben en ik in het bezit van het KNHS Instructeursdiploma Wedstrijdsport Dressuur (niveau 4) en begeleid ik diverse combinaties. Ik vind het leuk om de kennis die ik onder andere opdoe in de lessen van Rien weer door te geven aan mijn leerlingen.

Ik ben erg dankbaar dat wij deel uit mogen maken van Mei Grand Prix Nei Grand Prix 2.0!