Rommie Stegeman

Ik ben Rommie Stegeman, 22 jaar en woon in de Blesse.  Ik heb 2 jaar geleden de opleiding “Paard en Sport” afgerond in Meppel. Sindsdien ben ik thuis werkzaam bij Paardensportcentrum Stegeman.

Samen met De Mersken Brenna doe ik mee aan het project MGPNGP. De Mersken Brenna is een door mijn ouders gefokte 12 jarige elite merrie van de hengst Obelisk.  Wij rijden op dit moment Lichte Tour, Intermediaire I en hopen mede door dit project de overstap te kunnen maken naar de Zware Tour.

Ik ben begonnen met ponyrijden toen ik 6 jaar was en heb op mijn 13e de overstap gemaakt naar de paarden. Voor mijn 16e was ik voornamelijk gericht op de springsport en heb hierbij Z gesprongen bij de paarden.

Het eerste paard waar ik serieus dressuur mee ben gaan rijden was Pandora C, de moeder van De Mersken Brenna. Ik reed met Pandora C in het M1, waarna ik de overstap heb gemaakt naar Brenna welke toen werd gereden door mijn vader in het Z1.

Ik rij De Mersken Brenna nu ongeveer 4 jaar en ben met haar begonnen in het M1. Met Brenna ben ik dressuur echt leuk gaan vinden en inmiddels rijden we op LT, Inter. 1 niveau. Mijn doel is om samen met haar (U25) Grand Prix rijden.

Naast De Mersken Brenna rij ik ook nog op haar halfbroer Idefix (Davino V.O.D.), een 5 jarige ruin waarmee ik binnenkort M2 ga starten.